martes, 11 de diciembre de 2012

DOCTRINA HINDUISTA

Un hindú és aquell que reconeix quina es la seva obligació en la vida, i acceptar la responsabilitat del seu karma.
La doctrina hinduista es basa en la creença de Brahman, l’ànima del món. És una ànima única, però que es reflexa en cada una de les ànimes de tots els éssers vius. Els hinduistes segueixen tres tipus de responsabilitats o camins: 

  • El camí de la devoció: és el camí de la bondat i l’adoració al déu en el que creuen. Consisteix en adorar un déu i celebrar cuidadosament les seves festes i rituals.
  • El camí dels actes (karme): consisteix en seguir fidelment el dharma i complir amb els deures de la pròpia casta.
  • El camí del coneixament: aquest és el camí reservat als bramans. Es basa en descubrir a través de la meditació, la veritable naturalesa de l’ànima i buscar-hi el Brahma (l'esperit) per a unir-se a ell.

Una creença molt important de l’hinduisme és la reencarnació. La reencarnació creu que les persones tenen moltes vides al llarg de la seva existència. Aquesta, es vasa en què quan una persona es mor la seva ànima torna a néixer, però en un altre cos completament diferent, ja pot ser animal o humà. Es creu que si la vida anterior t'has portat bé, la següent es encara molt millor a la viscuda.  L’objectiu de la pràctica de l’hinduisme és perfeccionar-se per poder surtir del cicle de les reencarnacions, aquesta alliberació es diumoksa.
Degut a la creença en la reencarnación, gairebé tots els hindús no mengen animal, perquè creuen que tots els éssers vius formen part del mateix esperit. Per això creuen que les persones i els animals han de ser tractats amb respecte.

2 comentarios: